Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan man bli kåt?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hvordan kan man lett bli kåt? Før man onanerer liksom. Jeg sliter ofte med å bli det før jeg onanerer, så det blir vanskelig å få orgasme.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Før man begynner å onanere er det greit å bli kåt. Hva er det du tenner på? Vi blir kåte av forskjellig ting. De fleste bruker fantasien sin til å bli kåt. Det kan være en person du liker eller noe du drømmer om å gjøre. Du kan også bruke glidemiddel før du blir skikkelig tent, slik at du er våt nedentil når du begynner å onanere.

Det kan være lurt å bli kjent med din egen kropp og reaksjonsmønster foreksempel gjennom å lese erotisk litteratur, film, fantasi og onanering.

Når det gjelder onanering er det slik at en trenger tid på å bli kjent med sine egne kjønnsorganer, sine egne seksuelle reaksjoner, og finne den måten en selv synes er deiligst. Ikke alle reagerer likens, derfor er det vanskelig å gi en helt konkret oppskrift på hva som er "rett" for deg.

Noen synes det er deilig å onanere kraftig og intenst, mens andre igjen foretrekker mer varsom stimulering. Noen liker å berøre andre steder på kroppen samtidig, mens andre igjen fokuserer på klitoris alene. Det er også slik at en trenger tid på å bli kjent og fortrolig med sin egen seksualitet, og at det kan være lurt å gi seg selv den tiden en trenger.


Om en fokuserer for hardt på selve orgasmen i seg selv, og den ikke kommer ved det første kan det at en tenker så mye på at det skal komme dempe litt av gleden ved å onanere. Når en koser seg, og lar følelsene strømme fritt, uten at det må skje skjer det faktisk lettere. For når kroppen er avslappet, og tankene ikke er så opptatt av at det må skje, så vil følelsene lettere strømme til.

Å utvikle sin egen seksualitet er en prosess. Først oppdager en kanskje at det er deilig å gni klitoris, og nyter det. Etter hvert finner en ut hvordan en kan endre måten å gni på, slik at det bygger seg opp til orgasme. Og det er slik at mange trenger lang tid på dette.
Grunnen til at det er viktig å få frem nettopp dette er at det er naturlig. Det er slik at de fleste trenger tid.

Vennlig hilsen helsesøster

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex