Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde et avbrutt samleie uten kondom. Tok angrepille og fikk en blødning to dager senere, litt før forventet mens. Var dette mensen eller tror du jeg er gravid?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg hadde sex på en fredag for en stund siden og brukte ikke kondom, men han sprutet ikke inni meg. På Mandag tok jeg angrepille og på Onsdag begynte jeg å blø, kan dette være mensen? Jeg forventet mensen på fredag, og blødningene varte i 4 dager og jeg bruker å ha mensen i 5 dager. Vil si at blødningene var som en vanlig menstruasjon. Var dette blødninger etter angrepillen eller var det mensen jeg fikk? Tror du jeg er gravid? Og jeg har lest at hvis man er gravid, mister man mensen, Men gjelder dette hele svangerskapet eller gjelder det bare første mens etter sex? Så tror du jeg er gravid? vil helst ikke ta graviditets test... Plis svar så fort som mulig

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Samleie hvor gutten trekker seg ut før utløsning kalles et avbrutt samleie eller "hoppe av i svingen". Sjansen er da mindre for å bli gravid enn om han fikk utløsning i skjeden. Når gutten blir opphisset kommer det ofte en litt blank væske ut av penis. Det kalles precum og er et slags glidemiddel. Det kan være levende spermceller i denne væsken, og det er derfor ikke umulig at man kan bli gravid selv om gutten ikke har utløsning i skjeden.

I ditt tilfelle er det svært liten fare for at du skal være gravid etter et avbrutt samleie når du også har brukt nødprevensjon. Nødprevensjon forhindrer de fleste svangerskap, også når gutten har hatt utløsning. Men skal man være helt sikker bør man bruke prevensjon. 

Mensen kan komme litt tidligere eller senere enn vanlig etter man har brukt nødprevensjon. Lignet dette på en normal mensen har dette mest sannsynlig gått bra. 

Når man er gravid mister man mensen under hele svangerskapet, men noen kan ha mindre blødninger i starten som kan forveksles med en mens. 

Jeg tror som sagt at dette har gått bra slik at du ikke blir gravid. Men skulle mensen utebli neste gang bør du ta en graviditetstest. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex