Hopp til hovedinnholdet

Kan p-piller påvirke trening?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! :) jeg begynte nylig på p-piller (loette 28) og har lest på nett om at p piller kan påvirke trening, slik at den blir opptil 60% mindre effektiv. Dette irriterer meg, for jeg vil jo ha bra effekt av treningen. Er dette sant? Får man mindre effekt av treningen av p-piller? Jeg fant dessverre ingenting om dette på nettet som jeg syntes virket pålitelig nok til å stole helt på. Har det noe å si at loette 28 er en lavdose-pille? Får jeg høyere utbytte av treningen da, enn jeg ville fått av en med en høyere dose hormoner? En ting til, er det normalt å få mer kviser enn man hadde før i de første ukene/månedene med p-piller? Er kvisene noe som kommer til å være langvarig? Takk for svar! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til Ung.no.

Jeg har ikke funnet noen tall som bekrefter det du sier, men nedenfor kan du lese fra en studie som er gjort i USA om styrketrening.

En amerikansk studie fra 2009 tyder på at p-piller kan svekke effekten av styrketrening. I et intensivt treningsprogram fikk kvinner som brukte p-piller mindre muskelvekst enn andre.

Her kan du lese mer fra denne artikkelen.

Lavdose p-piller har mindre østrogen enn vanlige p-piller. Deres formål er å hindre graviditet uten at mange av bivirkningene av vanlig dose p-piller.

Det vil være en fordel å bruke lav dose p-piller, da en kanskje vil få mindre bivirkninger og faren for blodpropp vil være mindre.

Når det gjelder kviser, kan dette være en bivirkning som noen kvinner vil få. Jeg vil anbefale deg å vente til det har gått ca. tre måneder etter at du har startet med pillene. Hvis du fortsatt er plaget av kviser etter disse månedene, kan du bytte p-pille merke.

Ta kontakt med helsesøster eller helsestasjon for ungdom for mer råd og informasjon.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon