Hopp til hovedinnholdet

Sår hud på penis etter sex. Hvorfor bli penis sår?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hel! Når jeg og kjæresten min har sex flere ganger om dagen så opplever jeg at jeg får sår på penisen min. Noen ganger får jeg små rifter på 2cm ish lengde på forhuden som er veldig smertefullt. Huden blir også helt tørr og virker som at den sprekker opp og at det er grunnen til riftene. I tillegg så blir ofte strengen vond og virker som den har fått en liten rift den også. Huden på penishodet blir også tørr og rød og lettere irritert. Er det noe jeg kan gjøre med alt dette? Bruke fuktighetskrem etter sex?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål. Når en har flere samleier i løpet av kort tid, er det normalt at huden blir sår. Dette skjer pga friksjon. Huden tåler endel friksjon men blir det mye, blir huden sår.

For å unngå sårhet er det viktig at det er nok fuktighet til stede. Har en sex med jenter er det viktig å huske på at jenter må være opphisset og klare for samleie før en starter. Når jenter blir kåte produseres det fuktighet i skjeden. Starter en for tidlig med samleie, og kroppen ikke er klar, blir samleie ofte tørt og ubehagelig.

En kan også bruke glidemiddel i tillegg for å hindre sårhet på kjønnsorgan.

Du kan også bruke litt olje, f.eks babyolje på penis i etterkant av samleie slik at huden får tilført fuktighet. Da heles sår hud raskere.

Håper svaret mitt var til hjelp for deg.

Vennlig hilsen Psykiatrisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spørsmål og svar
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spørsmål og svar