Hopp til hovedinnholdet

har masse fett i ansiktet. hvordan kan jeg få det vekk?? noen former for trening som hjelper bra for det??

Gutt 19 år
 

Spørsmål
har masse fett i ansiktet. hvordan kan jeg få det vekk?? noen former for trening som hjelper bra for det??
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er vanskelig å finne spesielle øvelser som fører til at bare ansiktet får lavere fettinnhold. Ved å oppnå økt forbrenning, vil fett fra hele kroppen forbrennes i større grad, også fett lagret under huden i ansiktet. Fettinnhold i ansiktet henger ofte sammen med fettmengde for resten av kroppen, men må ikke gjøre det. Noen har mer enn andre ulike steder på kroppen. En økning i din generelle forbrenning vil trolig føre til mindre fett i ansiktet.

Den beste treningsformen for å øke fettforbrenningen er utholdenhetstrening, som å jogge, sykle, svømme, gå på ski elelr skøyter, spinning, step, crosstrainer, ro eller padle, danse, diverse ballspill og lange turer i naturen. Utholdenhetstrening kan enten gjennomføres som langvarig kontinuerlig arbeid, f.eks. jogge eller gå på ski 1 time i jevnt tempo, eller som intervallarbeid. Med intervallarbeid menes trening hvor du deler inn økten i harde arbeidsperioder og roligere hvileperioder. En slik treningsmetode er 4x4. Kort forklart her. 4 harde arbeidsperioder, hver på 4 minutter, 3 minutter hvileperiode mellom arbeidsperiodene. Intensitet høy. Husk oppvarming. Treningsmetoden kan gjennomføres med ulike aktiviteter, som løping, sykling, svømming og skigåing.

Også styrketrening gir økning i forbrenningen, og fører til noe økt muskelmasse.

Altså, trening som gir økning i fettforbrenning vil trolig føre til mindre fett generelt, og da også i ansiktet. Hvis du er interessert kan du lese mer om utholdenhetstrening ved å klikke her.

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett


Quiz: Hva vet du om psykisk helse?

Kan mobbing føre til psykiske problemer?