Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid hvis p-staven sitter feil?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, legen min og helsesøster har ferie og får ikke spurt disse. P-staven min er satt inn i utsiden av armen min, ingen andre av mine venninner har den der. Alle sidene sier også den skal vere på undersiden/innsiden av overarmen... Jeg har aldri tenkt over dette før brystene mine ble ømme, jeg hadde ingen små blødninger lenger, har vert litt små dårlig.. jeg lurer på om det er en mulighet for at jeg kan vere gravid, og at p staven er satt inn feil?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Jeg forstår at dette kan være vanskelig å finne ut av. I utgangspunktet legges  p-staven inn på innsiden av overarmen mellom biceps og triceps muskelen. Eller i "grevinnehenget" som mange kaller dette området på overarmen. Men det har ingenting å si om p-staven din er mer på baksiden av overarmen, enn innsiden av overarmen. Den beskytter like godt mot uønsket graviditet om den ligger bakpå armen eller på innsiden. 

Det viktigste ved innsetting av p-stav er at den ikke blir satt for dypt i vevet eller blir satt i muskelen. Kan du kjenne p-staven når du tar på armen din, sitter den riktig. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon