Hopp til hovedinnholdet

jeg r 15, blir 16 om 2mnd. Jeg har ikke hatt sex, men har kjærste og føler meg klar for det. Men jeg lurer på noen ting, ofte når jeg tisser r tisset mitt veldig gult og lukter vondt, jeg har mye utflod og når jeg ser på tissen min ser jeg at den r litt brun/grå, hjelp råd?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg r 15, blir 16 om 2mnd. Jeg har ikke hatt sex, men har kjærste og føler meg klar for det. Men jeg lurer på noen ting, ofte når jeg tisser r tisset mitt veldig gult og lukter vondt, jeg har mye utflod og når jeg ser på tissen min ser jeg at den r litt brun/grå, hjelp råd?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Så fint at du skriver til ung.no om dette!

Det er fint å høre at du har tenkt gjennom når du er klar for å skulle ha se. Om tisset ditt er gule, så kan det komme av at du ikke har drukket så mye vann. Da blir urinen mer konsentrert og det synes både på fargen og lukten. Prøv  drikke mer vann for å se om det hjelper.

Utflod er noe alle kvinner har, er eller mindre. Normal utflod er hvit/blank og lukter lite. Om kjæresten din vil merke noe til utfloden din er usikkert, men det vil uansett virke som smøring.

Fargen  på underlivet kan være veldig forskjellig og det er ikke noe unormalt i at det kan være brunaktig. Det kommer an på pigmentet du har i huden din.

Jeg legger ved noen artikler du kan ha nytte av å lese.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse