Hopp til hovedinnholdet

Kjenner en om partner får orgasme og utløsning?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Kjenner jenter det når gutten kommer? Liksom når man har sex, så bruker han kondom, men hadde jeg kjent det hvis han hadde kommet i meg ved at det var hull i kondomet eller lignende?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål.

De fleste gutter får sædutløsing og orgasme samtidig. En orgasme er en muskelsammentrekning i kjønnsorgan som oppstår ved sterk seksuell opphisselse.

Det som skjer med kroppen i forbindelse med en orgasme, er at hjertet begynner å banke fortere og pusten går raskere. Ofte vil en merke på partner når dette skjer, eller rett før det skjer. 

Ett kondom kan sprekke eller falle av, men heldigvis skjer ikke dette ofte. Som regel vil en kunne se at kondomet har falt av eller er sprukket mens en har samleie. En kan ikke kjenne at det er hull på kondomet.

Opplever en kondomsprekk er det anbefalt å ta en sjekk for seksuelt overførbare infeksjoner i etterkant. Bruker en ikke annen prevensjon mot uønsket graviditet er det anbefalt å ta nødprevensjon.

Håper svaret mitt var til hjelp for deg!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Orgasme

Orgasme (Foto: Colourbox)

Hva er egentlig en orgasme? Hvordan føles det? Er det forskjellig fra gutter og jenter? Mange lurer på mye rundt orgasme. Gjør du? Kanskje du finner svar her.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spørsmål og svar
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spørsmål og svar