Hopp til hovedinnholdet

Jente 14 år! Jeg er 159 cm høy og veier 56 kg. Trener 5-6 ganger i uka. Ønsker å gå ned i vekt og få slankere mage og lår. Har dere tips? Er jeg normalvektig?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 14 år veier 56 kilo ca 159 cm høy.Jeg trener 5-6 ganger i uka men jeg vil gå ned i vekt. Jeg har store lår som jeg gjerne vil ha mindre og jeg vil ha slankere mage. Har dere noen tips og er jeg normalvektig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år!

Så fint at du skriver til oss!

Jeg forstå at du har ønske om å gå ned i vekt, da du vil ha slankere mage og lår. Når jeg ser på din vekt i forhold til lengden din, er du helt normalvektig og det er ingen grunn til at du skal begynne å slanke deg.

Mange er misfornøyde med kroppen sin i din alder. Det er naturlig at jenter får litt mer fett rundt mage, hofter og lår i puberteten. Man får mer kvinnelige former. Det er slik det skal være. Du trener jevnlig å det er fint. Jevnlig trening gir mye muskulatur, noe som er også er bra. Muskler veier ellers mer enn fett.

Det er viktig å lærer seg å like den kroppen man har. Alle er forskjellige og når det kommer til stykke, er det hvordan man er og oppfører seg overfor andre som er viktig.

Dersom du likevel er opptatt av å skulle slanke deg, vil jeg anbefale deg å snakke med helsesøster, slik at hun kan følge deg opp. Det anbefales nemlig ikke at ungdommer begynner å slanke seg på egen hånd.

Jeg legger også ved et par artikler under som du kan lese

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse