Hopp til hovedinnholdet

Jeg har veldig av og på magesmerter, i tillegg til dårlig matlyst og litt kvalm. Hva kan det være?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har de siste dagene opplevd veldig av og på magesmerter, på grensen til kramper. Det ligger nede på magen, ikke spesielt høyt oppe. Rundt navelen kanskje. I tillegg har jeg hatt veldig dårlig matlyst og vært litt kvalm, kanskje som følge av magesmerter og at jeg har spist veldig lite. I går måtte jeg tisse ekstremt mange ganger.. gikk på do opptil 4-5 ganger på en time.. dette har gitt seg nå. Jeg har P-stav og har hatt det i over 2 måneder. Jeg hadde heller ikke sex like før jeg tok P-stav så jeg er neppe gravid.. Tenkte bare det var litt vanlig mageknip, men nå har kvalmen og magesmertene vart i noen dager så jeg blir litt usikker.. det har værken blitt bedre eller værre.. har også vært ekstremt sliten og trøtt, men det kan være fordi skolen startet for noen dager siden og jeg har veldig dårlig døgnrytme så sliter veldig med å sove om dagen. Håper dere har noen råd til hva jeg burde gjøre eller hva det kan være. Jeg kan vel ikke være gravid? Var ikke gravid når jeg tok den.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det høres ikke greit ut å ha det slik, og det er fint å finne ut av hva det kan være. Ut ifra symptomene dine med magekramper, dårlig matlyst, kvalme og trøtthet så kan det være flere ting. Det kan skyldes dårlig døgnrytme og overgang til hverdagen igjen, men det kan også være graviditet. Du skriver at du ikke hadde sex rett før du satt inn p-staven, men dersom du satt inn p-staven utenom mensen så er det anbefalt å bruke kondom i tillegg de første 7 dagene

Jeg vil anbefale deg å oppsøke lege, enten fastlege eller helsestasjon for ungdom. Du kan også gå innom helsesøster å ta en graviditetstest kun for å utelukke dette.

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Råd til deg som sover dårlig

Jente våkner (colourbox.com)

Sliter du med å få sove godt, sovne når du legger deg eller med å komme deg opp om morgenen? Slik henger det sammen, og dette kan du gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse