Hopp til hovedinnholdet

Han aldri har klart å få utløsning, så jeg tenker jeg umulig kan være gravid

Jente 17 år
 

Spørsmål

Heisann! Jeg har hatt sex flere ganger, men kun med samme gutt (kjæresten min). Vi gjorde det først med kondom, men etterhvert sluttet vi med kondom, og vi tenkte ikke over det noe særlig. Jeg går heller ikke på p-piller eller noe sånt. Tingen er at han aldri har klart å få utløsning, så jeg tenker jeg umulig kan være gravid. Men nå er det 40 dager siden sist jeg hadde menstruasjon, og gangen før det gikk jeg i 8 måneder uten menstruasjon. Jeg gikk til legen, og h*n sa at ingenting var galt og jeg var heller ikke gravid. Men kan jeg være gravid? Han har aldri fått utløsning , verken inni meg eller ved siden av meg (ved hjelp av runking). Jeg har ingen tegn på at jeg er gravid eller noe, og mensen har stoppet flere ganger før. Hva feiler meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er veldig viktig at du vet at det kan være sædceller i den væsken som gjør penis våt når gutten er kåt. Du kan altså bli gravid selv om han ikke får utløsning. Du må snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom.
 
Når du er hos legen kan du også forklare den uregelmessige menstruasjonen din og de lange oppholdene. Legen kan forordne blodprøver for å se på hormon-nivået i kroppen din. 
 
Hvis man spiser for lite mat, stresser og/eller trener hardt kan menstruasjonen bli uregelmessig. 
 
Det at gutten ikke får utløsning, kan kanskje være fordi han stresser eller har såkalt prestasjonsangst? Her kan dere lese mer om det. Han kan også snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen om dette. 


Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg/dere alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet