Hopp til hovedinnholdet
Gutt 14 år
 

Spørsmål
Hjelp, kjærsten min(14) er gravid, og det er 3 uker siden.

Hun skulle hatt mensen for 4 dager siden,men har ikke fått det. Er det ikke stor sjansje for at hun er gravid da?, Er veldig redd for forelrens reaskjon,og tenker på dette vær dag..Hva skal vi gjøre? hun har ikke tatt noen gravidteste enda,men tenk hvis hun er gravid.Takk for svar
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Hvis dere har hatt ubeskyttet samleie og hvis kjæresten din nå ikke har fått mensen til tiden, er jo muligheten for graviditet til stede. Jeg vil anbefale at hun får tatt en graviditetstest aller først, slik at dere finner ut av dette. Hvis hun ikke er gravid, kan dere jo puste lettet ut, hvis hun er gravid, så har dere litt å tenke på. Graviditetstest bør tas av morgenurin. Man kan kjøpe slike tester på apoteket eller man kan få tatt det hos fastlegen eller på helsestasjon for ungdom.

Når en slik situasjon oppstår, så er min erfaring at foreldre etter at de har kommet seg over det verste sjokket, stort sett er til stor støtte i situasjonen. Det blir litt ubehagelig og flaut med det samme, men så står man sammen og støtter hverandre.

Om det skulle være slik at kjæresten din er gravid, så blir det jo et valg mellom a) å beholde et barn og b) å ta abort.

Det er noe dere får prate gjennom og bruke tid på, og ta gjerne kontakt med helsestasjon for ungdom/helsesøster eller jordmor eller fastlegen for å få mer veiledning om dette. Dere kan også ringe til Amathea.

Dere kan lese mer om abort i artikkelen under.

Vennlig hilsen helsesøsterFikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Abort? Hvem kan hjelpe deg?

Innen utgangen av 12 svangerskapsuke har du selv rett til å bestemme om du vil ta abort. Er du under 16 år gjelder spesielle regler. Les også hvordan man utfører en abort.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om ytringsfrihet?

Ytringsfriheten her hjemme har blitt begrenset på spesielt ett område de siste årene. Hvilket?