Hopp til hovedinnholdet

urinveisinfeksjon

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt en del problemer med urinveis infeksjon, men de siste gangene har jeg merket at det har gått over når jeg får mensen. Nå har jeg følt at det er på vei til å skje igjen. Jeg går på p-piller som heter Yasminelle 28, jeg er på den første uken og jeg lurer på om jeg kan gå direkte til de 7 hvite tablettene som er da mensen uken?

 

Svar
Hei

Du kan ikke hoppe over piller og gå rett til de 7 hvite pillene. Det vil gi uregelmessige blødninger og hormonforstyrrelse. Det er ikke farlig men det er ingen vits. Dersom du får hyppige urinveisinfeksjoner kan du snakke med legen din om å få resept på antibiotika der du kan ta en forebyggende antibiotika tablett med engang du kjenner symptomene komme. Da kanskje du forhindrer infeksjonen.


Vennlig hilsen legen.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse