Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få tykkere lår raskt?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, har dere noen tips til å få tykkere lår raskt? Eller noen trenings øvelser som fungerer veldig bra? Jeg har helt synsykt lyst på tykkere lår! Mine er skikkelig tynne og det er ikke fint. Trenger svar raskt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Lårene våre består for det meste av muskler og fett. For å få større lår, er det først og fremst styrketrening som gjelder. Øvelser som knebøy og utfall involverer trener lårmusklene. Men å bygge opp muskler tar tid, og krever regelmessig trening over en periode, og det er veldig forskjellig fra person til person hvor lett man får større muskler. For å gå opp i vekt må man også øke energiinntaket. Men en vektoppgang skjer over hele kroppen, ikke på bestemte områder. 

I puberteten får man ofte mer fett på lår og rumpe, så det kan godt hende at lårene dine vil bli større etter hvert på grunn av det. 

Å trene styrketrening på beina er flott, men prøv også å sette litt pris på beina dine som de er. Ofte er man jo mye mer kritisk til sitt eget utseende enn til andres. 

Jeg legger ved en artikkel med et treningsprogram hvor det er flere øvelser for beina, i tillegg til et par andre du bør lese.

 Hilsen fysioterapetuen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tykk & tynn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tykk & tynn