Hopp til hovedinnholdet

Er det helt ufarlig å hoppe over mensen med Loette?

Jente 18 år
 

Spørsmål

hei. jeg buker loette p-piler. Jeg ønsker å hoppe over mensen denne gang. Jeg mangler nå 5 rosa-piller. Jeg vet at jeg skal i såfall begynne rett på et nytt brett (uten sukkerpillene). Hvis jeg begynner rett på nytt brett, skal jeg fortsette med brettet helt til de neste sukkerpillene? Er dette helt ufarlig/uten birvirkninger? (mellomblødnnger?)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for ditt spørsmål! 

Det er ufarlig å hoppe over mensen med Loette. Du kan godt ta to eller flere brett etter hverandre før du tar en uke med sukkerpiller. Noen hopper over mensen i lenger tid uten å få blødninger, mens andre vil få en blødning etter en stund. Du må nesten prøve deg fram å se hvordan det vil bli for deg. Kommer det en blødning når du er på brett nr to eller tre kan du bare stoppe midt i brettet å ta sukkerpiller i en uke. For noen fungerer det godt å ta to eller tre brett på rad før pause, mens andre bare tar pausen når de får en blødning. 

Hovedregelen er at du tar mer enn ett brett piller før pause og at pausen ikke må bli mer enn 7 dager. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon