Hopp til hovedinnholdet

Strekkmerker

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 14 år og jeg har nylig fått strekkmerker på både rumpa og puppene. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg har fått dem fordi hverken puppene eller rumpa har vokst i det hele tatt. Jeg trener 3 ganger i uka og er ikke overvektig heller. Har heller ikke vokst i høyden på ett år. Dette gjør også at jeg ikke er komfortabel med å gå i bikini blandt andre folk. Takk på forhånd :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.

Takk for spørsmål.

Det er vanlig at man kan få strekkmerker på kroppen i tenårene. Dette er noe som vil bli mindre synlig etter hvert, men som er en plage for den som har dem der og da. Det er ikke noe du kan gjøre med det. Jeg skjønner at du ikke liker det men sånn er det bare for de aller fleste.

Strekkmerker er sprekker i underhudsvevet, og all verdens kremer vil ikke kunne gjøre dette bedre. Det reklamereres for en hel del kremer og produkter som skal være til hjelp, men de har ingen effekt som fjerner disse merkene.

Stor vektoppgang kan gi strekkmerker. Man bør derfor unngå fedme, men så lenge man ikke er overvektig vil ikke slanking hjelpe på strekkmerkene.

Strekkmerkene vil bli blekere og mer hudfarget etterhvert og dermed synes mye mindre.

Håper dette var til hjelp for deg.

Hilsen Helsesøster i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Strekkmerker

Strekkmerker (colourbox.com)

Strekkmerker er noe mange bekymrer seg over. Visste du at det er veldig vanlig å få strekkmerker i puberteten, og at det beste du kan gjøre med dem er å akseptere dem som de er?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse