Hopp til hovedinnholdet

Spyr når jeg drikker alkohol på full mage

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 19 år. Og hver gang jeg har spist eller er mett også drikke alkohol så må jeg spy. Sist gang jeg drakk så spydde jeg før jeg ble full.. det er nesten som at i det jeg svelger ned alkoholen så vil den bare presse seg opp med engang. Men hvis jeg ikke har spist noe på en stund så går det egentlig rett ned, bruker å hende at det fortsatt vil opp etter en stund. Kan det hende at jeg reagerer mot det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når du kaster opp, er dette kroppens reaksjon på at den har fått i seg mer enn den klarer å holde på. Det betyr at ett av to følgende alternativ mest sannsynlig vil beskrive din situasjon: (1) at du kaster opp fordi du simpelthen har for mye væske/mat i magen; eller (2) at du kaster opp fordi du drikker mer alkohol enn du tåler; eller en kombinasjon av disse to. Det at alkohol spesifikt skal "kræsje" med en full mage er ikke et vanlig fenomen såvidt vi er kjent med - snarere er det tvert imot slik at det er en fordel å ha spist godt før man drikker alkohol, slik at du får en lavere og mer kontrollert promille.

Derfor bør du altså fortsette med å spise godt før du drikker alkohol - men helst drikke i et jevnt og sakte tempo, og gjerne holde deg til drikke med en lav volumprosent alkohol, som f.eks. øl/cider fremfor vin, brennevin, o.l. Skulle du likevel kaste opp er altså ikke dette et tegn på at det er noe galt med deg, men snarere kun at du har drukket mer enn kroppen klarer å holde på.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Hvordan påvirkes prestasjonene av alkohol?

Jente trener i skauen (colourbox.com)

Uansett hva du skal gjøre, påvirkes prestasjonsevnen av alkohol. Både mens alkoholen fremdeles sitter igjen i kroppen og etter at kroppen har forbrent den.

Les mer

Alkohol påvirker treningen din

Sliten etter trening (colourbox.com)

Er du ute etter gode treningsresultater, uansett mål, bør du unngå å drikke mye alkohol.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol