Hopp til hovedinnholdet

Har hatt vondt i korsryggen lenge.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har gått rundt med vondt i korsryggen i 4 uker og i starten trodde jeg det bare var noe som gikk over fort siden det ikke va så veldig vondt, men etterhvert har det bare blitt verre, jeg har sagt det til foreldrene mine men de enten sier at det bare er fordi jeg sitter for mye foran telefonen eller så bryr de seg ikke, men jeg sa bare i fra i den første uka, men det har blitt verre. Jeg spiller håndball og trener nesten hver dag, det gjør vondt både når jeg beveger meg og når jeg tar på ryggraden eller skjelettet da, hva kan det være? Og hva bør jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du har hatt vondt i korsryggen i flere uker. Du har fortalt det til foreldrene dine, men de vil ikke gjøre noe med det. 

Det er riktig at smerter i ryggen kan komme av at man sitter for mye stille. Da kan det hjelpe å bevege seg, og når man sitter mye, bør man strekke seg og ta pauser ofte. 

 Men når du har tatt dette i så mange uker nå, synes jeg du bør få dette sjekket ut. Da bør du gå til fastlegen din. Selv om du er 14 år, kan du både bestille time å gå til time hos fastlegen, alene. Da ringer du bare ditt legesenter og sier kort hva det gjelder (f eks "smerter i ryggen"), så får du time hos fastlegen.  

Men det kan jo være greit at foreldrene dine hjelper deg og er med til timen. Da bør du snakket med foreldrene dine om dette igjen. Du kan jo gjerne vise dem dette innlegget, der jeg anbefaler at du får en sjekk hos legen. 

Jeg tror nok ikke det nødvendigvis er noe galt med ryggen din, men av og til kan det være godt å få sjekket for ulike feilstillinger og andre sykdommer. Det kan også være godt å få tips om øvelser og andre råd om hva man kan gjøre. 

 Alt godt og god bedring! 

Vennlig hilsen legen.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse