Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om å kombinere Isotretinoin med alkohol.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal slutte med tablettene isotretionin i denne uken og lurer derfor på hvor lenge jeg må vente før jeg kan begynne å drikke alkohol igjen? Har ikke drukket siden jeg begynte

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det anbefales at man er forsiktig med alkohol når man står på Isotretinoin. Dette fordi denne medisinen blir omdannet og brutt ned av leveren (leveren "renser" den ut av kroppen), og alkohol påvirker også leveren, slik at det totalt sett kan bli for mye for leveren.

Det er bra at du har holdt deg unna alkohol under kuren. Medisinsk sett kan jeg ikke gi deg en ekstrakt grense eller antall dager du bør unngå alkohol. Dette fordi det ikke er gitt en helt streng "advarsel" eller regel om å unngå alkohol helt.

Men dette er et medikament som skilles relativt sakte ut, så en bør derfor vente noen dager ekstra. Men dette avhenger av om en f. eks. så en økning i leververdier (eller du opplevde andre problemer) når du tok medisinen. I så fall bør du vente enda lenger og helst spørre fastlegen din først.

Så må jeg si at du jo er under 18 år, og jeg kan derfor uansett ikke anbefale deg å drikke alkohol, men heller rådgi deg å vente med dette. Men en vet at ungdommer drikker likevel, og jeg vil berømme deg for å tenke over dette og forsøke å gjøre det på en klok måte.

Vennlig hilsen legen.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fakta
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fakta