Hopp til hovedinnholdet

sendt bilde av meg i undertøy til en gutt. Redd for hva som kan skje med bildet og om han sletter det

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har snakket en del med en amerikansk gutt på snapchat. Han ga meg masse komplimenter og sånn og var kjempegrei. Det føltes så bra å få bekreftelse av noen at jeg var bra nok og at kroppen min var bra nok, så jeg sendte også et litt "drøyt" speilbilde der jeg hadde på undertøy og tskjorte til han. Jeg viste ikke ansiktet mitt, men du kunne fint se rommet i bakgrunnen. Han lagret dette bilde, og jeg sa han skulle slettet det. Han sa "fine" og at han skulle slette det liksom, og jeg blokkerte han, så nå klarer jeg ikke å legge han til igjen for å forsikre meg om at han har slettet bilde. Jeg er kjemperedd for at han kommer til å legge det ut på en eller annen side og at vennene mine kjenner igjen rommet i bakgrunnen osv... Er det "sannsynlig" at noe sånn kommer til å skje? Hvis ikke, hvorfor lagrer gutter slike bilder? Og er det noe jeg kan gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Så fint at du spør oss i ung.no om dette!

Jeg skjønner at du er bekymret for hva som kan skje og om han virkelig sletter bildet. Det kan jo være han gjør det, men det kan også være han ikke gjør det. Det som kan skje er at han sender bildet til noen andre som sender det til noen andre, som sender det til noen andre osv osv. Når du har sendt fra deg et bilde av deg, har du ikke lenger kontrollen på hva som kan skje med det vider, så derfor anbefaler vi at du ikke sender bilder "lettkledte" bilder eller nakenbilder på nett/snap. Nå er ikke ansiktet ditt med på bildet og siden dette er en amerikansk gutt ( som bor i USA?) og da skal det jo godt gjøre at noen gjenkjenner deg på rommet og kroppen din.

Men jeg vil anbefale at du tenker deg om to ganger før du sender et bilde du ikke vil skal videresendes eller sees av andre enn mottaker neste gang.

Jeg legger også ved an artikkel om chatting .

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse