Hopp til hovedinnholdet

jeg sliter med spiseforstyrelser jeg går kokke linja men er veldig usikker på om jeg kan gå linja med tanke på at jeg som oftest kaster opp etter vi har spist på skolen

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg sliter med spiseforstyrelser jeg går kokke linja men er veldig usikker på om jeg kan gå linja med tanke på at jeg som oftest kaster opp etter vi har spist på skolen. Vi fikk nettopp en ny lærer å jeg vet ikke om jeg burde fortelle henne om det, vet liksom ikke hva jeg skal gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Det er fint at du skriver til oss i ung.no om dette!
Jeg har forståelse for at det kan være vanskelig for deg å gå på kokkelinja siden du har spiseforstyrrelser. Samtidig tenker jeg det kan være bra for deg, da du får kunnskaper om mat og ernæring  og hvordan det påvirker kroppen og som kan påvirke deg og hjelpe på spiseforstyrrelsen.

Jeg tenker også at du bør fortelle til læreren din at du har spiseforstyrrelse. Om hun har mistanke vil hun sikkert følge veldig med deg og kanskje kontrollere deg. Men om hun vet om dette, kan hun møte deg med forståelse. Du sier ikke noe om du får hjelp med spiseforstyrrelsen din? Om du ikke får det eller at du ikke har snakket med noen, anbefaler jeg deg på det sterkeste at du gjør det. Det finnes hjelp å få og det er viktig at du får hjelp tidlig. Nå sier du ikke noe om hvor lenge du har hatt spiseforstyrrelse, men uansett om det har vart en stund eller det er nytt, er det viktig med behandling.

Det hjelper å snakke med noen, og kanskje er læreren din en god person å snakke med. Helsesøster på skolen er også en person du kan snakke med og som har gode kunnskaper om spiseforstyrrelser. Hun kan også hjelpe deg videre til andre som kan hjelpe deg med behandling.

Jeg legger ved noen artikler om spiseforstyrrelser du kan lese.

Jeg håper du vil ha god nytte av kokkeutdanningen og ønsker deg Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Jente ved toalett ser på vekt (www.colourbox.com)

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

Les mer

Behandling av spiseforstyrrelser

Hender knyttet sammen med målebånd (www.colourbox.com)

Kan man bli frisk av spiseforstyrrelse? Når bør man ta kontakt? Hvordan kan man bli frisk og hvem kan hjelpe deg? Denne artikkelen gir deg svar.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold