Hopp til hovedinnholdet

Føler meg veldig undervektig

Jente 13 år
 

Spørsmål

jente på 13 år, veier 51kg og er 170cm lang jeg føler at jeg er veldi undervektig og ser helt stygg og syk ut, når jeg ser på bilder av meg selv begynner jeg å gråte pga jeg ser så rar ut, til og med mine nærmeste venner syns jeg ser rar ut. Har prøvd å spist mye mer og trent styrke men jeg har aldri klart å legge på meg, jeg er så trøtt og sliten og får vondt i hodet av å tenke på vekta mi hver eneste dag jeg trenger hjelp..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Mange ungdommer er ekstra tynne en periode etter at de har vokst mye i lengden. Kanskje du snart er utvokst i lengden? 

Mye sannsynlig vil du få rundere mage, lår og rumpe når du utvikler deg i puberteten. 

Be gjerne om helseundersøkelse hos fastlegen din. Det at du er trøtt, sliten og har vondt i hodet er tegn på at kroppen din ikke har det bra. Noen ganger er det sykdom eller mangeltilstander som gjør at noen er tynne og slappe. Kanskje du trenger helsehjelp? Legen kan hjelpe deg med å finne ut av om noe kroppen din bør behandles. Det er bra at du er opptatt av å spise nok mat. Det er viktig med mye frukt og grønt i et variert og sunt kosthold.

Snakk også gjerne med helsesøster. Helsesøster har din vekstkurve fra du var liten, og kan si noe om hva som er normal vekt for deg. Hos helsesøster kan du få flere gode råd for hvordan du kan ta vare på deg selv enten du trenger å gå opp eller ned i vekt.

Se vedlagte artikler. Lykke til videre.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Kort om selvtillit og selvfølelse

Gutt (colourbox.com)

Selvtillit og selvfølelse er to begrep som ofte blir brukt om hverandre. De kan imidlertid bety litt forskjellige ting, og det ene kommer ikke nødvendigvis etter det andre.

Les mer

Tips for bedre selvfølelse og passe god selvtillit?

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Selvtillit er tro på det vi gjør og det vi får til. Selvfølelse er verdien man ser i seg selv, det å kjenne at man er glad i seg selv. Selvfølelse er også å stole på sine egne følelser og tåle å ta feil.

Her er noen enkle tips til hvordan du kan få bedre selvfølelse og passe god selvtillit.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (foto: Tine Poppe)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Jente som veier seg selv (www.colourbox.com)

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tykk & tynn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tykk & tynn