Hopp til hovedinnholdet

Hvor ofte er det normalt å runke?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei hvor ofte er det normalt å runke? Er det normalt å sniffe sin egen underbukse? Er det normalt å ha sexulle tanker om moren sin?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Det er flott at du runker og gjør deg kjent med kroppen din. Dette er en fin måte å lære deg selv å kjenne, hva du synes er godt og hva du ikke synes om.

Det finnes ingen oppskrift på hvor ofte det er vanlig å runke/onanere. Dette er svært  forskjellig fra person til person. Både gutter og jenter onanerer, noen liker det så godt at de gjør det flere ganger om dagen. Noen onanerer flere ganger i uken eller måneden, mens noen gjør det aldri. Alt dette er helt ok, og opp til hver og en. Finn ut hva du liker og synes passer deg best!

Det er ikke uvanlig å lukte i sin egen truse eller andres. Noen synes det er både spennende og gjør dem ekstra kåte. Dette er ikke farlig, men handler om å bruke sin egen fantasi, samt utforske hva en blir kåt av.

Mange vil nok kjenne seg igjen i å ha seksuelle tanker om sin mor eller andre nære slektninger. Det er ikke uvanlig å fantasere og tenke ulike seksuelle handlinger. Så lenge dette er fantasier og ikke noe du gjør er det helt ufarlig! Tanker og fantasier er fint å bruke, og de er bare dine!

Masse lykke til videre!

Vennlig hilsen Helsesøster og sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Onani
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om onani