Hopp til hovedinnholdet

Jeg tåler ikke alkohol like godt som før, hvorfor det?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et spørsmål til dere: Jeg har drukket alkohol i en del år nå og har aldri opplevd spesielle problemer knyttet til dette, frem til nå. For en måned siden kunne jeg drikke store mengder sprit på kort tid uten problemer, men nå blir jeg utrolig kvalm av så lite som en munnfull... For å eksemplifisere: Jeg kunne fylle et helt glass med 40% og drikke alt på under minuttet. Nå bruker jeg en time på samme mengde. Hva har skjedd? På forhånd takk :-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette er ikke en helt uvanlig situasjon, og mange opplever det samme. Akkurat hva som forårsaker dette er likevel ikke helt sikkert. Mange faktorer bestemmer hvor godt man tåler alkohol fra gang til gang, og disse vil variere en del fra person til person. F.eks. vil ting som dagsform, matinntak, søvn, helsetilstand og eventuell medisinbruk ha en innvirkning. Hvor ofte og hvor mye du drikker vil også ha betydning for hvor godt du takler alkohol. Kanskje er det slik at du tidligere har hatt én dårlig opplevelse med alkohol, som har medført at kroppen på et vis "husker" denne episoden, og følgelig reagerer slik du opplever. Kroppen oppfatter tross alt alkohol som et giftstoff, og vil instinktivt forsøke å forsvare seg mot det.

Dersom du opplever dette som et stort problem, kan du vurdere om du skal snakke med helsepersonell om det, som f.eks. din fastlege.

Se også vedlagte artikler for ytterligere informasjon.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Alkohol påvirker treningen din

Sliten etter trening (colourbox.com)

Er du ute etter gode treningsresultater, uansett mål, bør du unngå å drikke mye alkohol.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol