Hopp til hovedinnholdet

Kan angrepille minske sjansen for å bli gravid senere? Virker den på jenter over 80 kg?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurte på om man forminsker sjansen for å noengang bli gravid om man tar angrepille? Lurer også på om det ikke funker på jenter over 80 kg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til ung.no. Nødprevensjon, også kalt angrepille påvirker ikke muligheten for å bli gravid senere.

Effekten av nødprevensjon ved overvekt er omdiskutert. Det er publisert studier som antyder redusert effekt av både Norlevo og EllaOne ved overvekt og fedme. Men det er allikevel anbefalt å bruke det da studiene ikke var gode nok og man anser fordelene som større enn risikoen. Behandlingen kan være den siste muligheten for å forhindre et uønsket svangerskap.

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Alt om graviditeten

Gravidmage (colourbox.com)

Graviditeten endrer seg for hver av de 40 ukene den kan vare. Her kan du blant annet lese om når man kan bli gravid, om hvordan det er å være gravid, om utviklingen uke for uke, om svangerskapsomsorgen og om fødselen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon