Hopp til hovedinnholdet

Er det at mensen kommer et sikket tegn på at jeg ikke er gravid? Jeg har ikke hat mensen etter at jeg sluttet med p-piller. Hadde sex uten kondom da jeg brukte p-piller. Har ikke hat samleie etter at jeg sluttet med p-piller.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Har hatt samleie uten kondom (gikk på p-piller da) å er litt stresset etter å ha lest på nettet. Har hatt vanlig menstruasjon hver måned i 3 måneder nå, og har gått på p-piller men sluttet sist måned og har ikke hatt samleie etter jeg sluttet på p-pillene. Men går det Ann å være gravid selvom man har vanlig mens? Har ikke noen symptomer i det hele tatt på graviditet, men er mensen et sikkert tegn? Håper på svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

P-piller skal være sikkert å bruke som prevensjon uten å bruke kondom i tillegg. Bruk av kondom sammen med p-piller øker ikke sikkerheten med hensyn til graviditet, men hindrer smitte av kjønnssykdom.

Noen ganger kan det ta litt tid før mensen kommer regelmessig etter at man har sluttet med p-piller. Kommer mensen som den skal nå innen rimelig tid og du ikke har symptomer på graviditet skal det være et rimelig sikkert tegn på at du ikke er gravid. Totalt sett burde faren for graviditet for din del være svært liten.

I teorien kan man vøre gravid selv om det kommer en mensblødning. Dette er i så fall unntaket siden graviditet stopper  eggløsning og mensblødning. Noen ganger kan det likevel komme en atypisk blødning til forventet tid inntil 3 måneder inn i en graviditet.

Er du fortsatt usikker på graviditet kan du ta en gravitest for å berolige deg selv. Gravitester skal man kunne stole på svaret av fra 14 dager etter evt. graviditetstart.Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om teoriprøven?

På tørr asfalt blir bremsestrekningen på 15 meter. Hvor lang blir den på vinterføre med bare halve veigrepet?