Hopp til hovedinnholdet

Finnes det klinikker i Norge som kan sy igjen en jomfruhinne?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei , jeg er jente på 18år og er muslim og jeg skal gifte meg om 2 år så lurte på om dere vet noen klinikker her i norge som syr inn en jomfruhinne eller lignende fordi jeg MÅ ha jomfruhinna før jeg gifter meg ellers blir det krise kommer til å dø alene for resten av livet om jeg ikke finner en løsning på å blø i bryllupsnatten min :( Jeg trenger jomfruhinne eller noe lignende plis hjelp meg!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Du er ikke alene om å være i en slik vanskelig situasjon og være bekymret for dette.

Det er mange myter om skjedekransen (jomfruhinnen) og en av disse er at det skal komme blod første gang du har sex. Det stemmer ikke. Faktumet er at ikke alle blør selv om de er jomfru. Ingen kan se om du har hatt vaginalt samleie. Verken lege, sexpartner eller andre kan se om du har hatt vaginal-, eller andre former for sex. Det er bare du selv som kan vite dette.

Å operere skjedekransen (jomfruhinnen) løser sjelden problemer. Det er vanskelig å oppnå det som eventuelt måtte ønskes ved å sy i skjedekransen fordi vevet er elastisk og det er lite hold i slimhinna. I Norge gjøres ikke slike inngrep. Du kan lese mer om jomfruhinnen i artikkelen under her.

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med helsesøster i skolehelsetjenesten eller fastlegen din for å snakke om situasjonen. Verken rekonstruksjon eller sjekk av såkalt jomfruhinne ansees som helsehjelp, og skal ikke skje i Norge.

Det høres ut som om dette er veldig viktig for deg og det er bekymringsfullt. Du trenger noen å snakke med om situasjonen - noen som forstår deg og din bakgrunn og som også kjenner det norske systemet og lovverket. Jeg vil anbefale deg å ringe til Røde Kors-telefonen om tvangsekteskap og kjønnslemlestelse på tlf 815 55 201 (mandag - fredag kl 09-16), e-post: info.tvangsekteskap@redcross.no. Du kan ringe til Røde Kors og være helt anonym. De som svarer på telefonen har lang erfaring med å gi råd til jenter som frykter konsekvensene dersom familien finner ut at de ikke er jomfru. De er også vant til å å snakke med jenter og gutter som blir utsatt for press og tvang til å gifte seg. Røde Kors-telefonen kan gi deg gode råd i din situasjon, hjelpe deg å synliggjøre hvilke alternativer du har, og gi deg informasjon om hvilken hjelp du kan få.

Du skriver at du skal gifte deg om 2 år, men ikke om dette er frivillig eller om du blir presset på noe vis. Det er ikke lov til å presse noen til å gifte seg med noen som en ikke selv ønsker å gifte seg med. Du kan selv velge når og med hvem du vil gifte deg, og om du vil gifte deg.

Les mer om press til ekteskap og jomfruhinnen i artiklene under her.


Jeg håper dette var til hjelp, og ønsker deg lykke til.

Med vennlig hilsen

Kompetanseteamet mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse i samarbeid med ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Myten om jomfruhinna

Truse (colourbox.com)

Skjedekransen (kjent som “jomfruhinna”) er forbundet med mange myter og misoppfatninger. Den oppfatningen som de fleste har, er at dette er en hinne som dekker skjedeåpningen og som “revner” ved penetrering. Dette er ikke riktig.

Les mer

Muslim, men ikke jomfru - hva gjør jeg?

Muslimsk jente (colourbox.com)

Jeg er ei jente på 19 år. Jeg har vært forelska i en gutt lenge og vi har nå tenkt til å gifte oss. Problemet er at jeg ikke er jomfru.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex