Hopp til hovedinnholdet

Liten hoven klump i underlivet.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er snart 13:) nå en morgen begynte det og klø i underlivet. Og det svidde litt, så jeg dro på badet og tok et speil for og se hva det var. Og det var en ganske stor rød klump! På venstre side imellom ytre kjønnsleppe da. Jeg vasket på den klumpen med en våt klut, og byttet truse. Jeg dusjet i går, så jeg vet ikke om det har noe med hygiene og gjøre. Jeg har hatt den klumpen en gang før men det er en stund siden. Jeg har ikke mensen men jeg har en god del utflod. Klumpen drar alltid vekk etter en liten stund. Håper på svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Klumpen som du beskriver kan høres ut som en litt betent talgkjertel. Både jenter og gutter har knappenål store talgkjertler i underlivet. Disse hjelper til med å smøre slimhinnen. Av og til kan disse små talgkjertlene bli litt betente, og ser da ut som røde klumper eller kviser med puss i. Dette er helt ufarlig har ingenting med god eller dårlig hygiene å gjøre og trenger som regel ingen behandling.

Det kan også bli betennelse i små hårrøtter dersom man barberer seg nedentil, dette er også ufarlig, men litt ubehagelig. Jeg tenker derfor at du ikke trenger å uro deg for den lille røde klumpen som du så. Dette vil nok hele seg selv.

Økt utflod har nok ingen sammenheng med den røde klumpen du beskriver. Alle jenter har utflod, og denne øker gjerne noe i mengde i puberteten. Dette kan også være et tegn på at mensen din snart kommer. 


Vennlig hilsen jordmor

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse