Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 13 år, jeg lurte på hvor g-punktet er og om man kan nå det alene. og hvordan føles det når man når det?

Jente 13 år
 

Spørsmål
hei!
jeg lurte på hvor g-punktet er og om man kan nå det alene. og hvordan føles det når man når det?
blir glad for svar!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Hos jenter er det vanlig å stimulere klitoris, det gir ofte gode følelse. Den når du fint alene.Klitoris er en liten tapp som ligger der kjønnsleppene møtes, opp mot magen. Den er ofte dekket av en liten hudfold. Hos mange jenter kan klitoris være vanskelig å finne når man ikke er kåt, men når man blir kåt svulmer klitoris opp, og den blir lettere å finne. Ta gjerne et lite speil og lås døren din og se på deg selv. Det er fint at du blir kjent med kroppen din og finner ut hva som er godt for deg.

Mange jenter synes at klitoris er så følsom at det er vondt å stimulere den direkte. Da kan man stimulere området rundt. Klitoris kan stimuleres ved hjelp av f.eks. fingre eller kanskje med dusjstrålen?

Når man tar på klitoris, området rundt eller inn i skjeden kan man få orgasme, men det kan ofte ta litt tid før man får til det. Orgasme preges også av at musklene i området rundt kjønnsorganet trekker seg sammen. Hos mange oppleves disse muskelsammentrekningene til godt ned i beina. Har du ellers spørsmål om seksualitet kan du snakke med helsesøster på skolen din.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet


Quiz: Hva vet du om stipend og lån på videregående?

Får alle som bor på hybel ekstra støtte fra Lånekassen?