Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bli tynn! Hvor lang tid tar det før jeg mister kontrollen?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har kastet opp hver dag i én uke (tror jeg). Jeg gjemmer mat så jeg bare spiser 2 måltider om dagen og om jeg spiser for mye kaster jeg det opp. Vil bli tynn! Er 153cm og veier ca. 48kg. Hvor fort tid tar det før jeg mister kontrollen? Gjort dette i perioder. Går til psykolog, forrige periode måtte jeg sende psykologen melding hver dag jeg ikke kastet opp. Og måtte bli veid og deT HATER JEG!! Psykologen kommer til å være streng på fredag når jeg har time, så vil skulke timen

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 17 år!

Dette må være veldig vanskelig for deg. Du ønsker å bli tynn og gjemmer unna mat og kaster opp. 

Det er bra at du går til psykolog! Du går dit for å få hjelp til å håndtere dette, og det trenger du. Det høres ut for meg som at du allerede har mistet litt kontroll over kroppen din. De vanskelige tankene du har om mat og det å spise vil ikke forsvinne av seg selv. Og lar du dem få overtaket kan det bli veldig vanskelig å stoppe det du gjør mot kroppen din. 

Kroppen din har det ikke bra når du unngår å spise det den trenger. Det er også skadelig for kroppen din å kaste opp så mye som du gjør. Det kan føre til skader både på tennene og i spiserøret ditt. 

Psykologen din vil bare hjelpe deg slik at du kan få en godt forhold til kroppen din. Grunnen til at du blir veid er for å følge med slik at du ikke går veldig fort ned i vekt. Det kan føre til alvorlige tilstander for kroppen din.

Hvis du skulker timen din vil det kun gå utover deg selv. Det er ikke lett å bli frisk av spiseforstyrrelser på egen hånd!

Gå til psykologen slik at du kan få det bedre! Det fortjener både du og kroppen din. 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Jente ved toalett ser på vekt (www.colourbox.com)

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. Lurer du på om du er i ferd med å utvikle en spiseforstyrrelse, kan du få noen svar som er til hjelp i denne artikkelen.

Les mer

Veien fra spiseforstyrrelser til å bli frisk

slanking

Oda ønsket å være sunn. Hun ville være best på å være sunn og ha kontroll over maten og kroppen. Nå er hun 23 år, og har hatt spiseforstyrrelser siden hun var 15. Her forteller Oda om hvordan hun ble frisk.

Les mer

Skader ved spiseforstyrrelser

Trist jente på sofaen (colourbox.com)

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tykk & tynn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tykk & tynn