Hopp til hovedinnholdet

Prostata og orgasme. Hvordan få det til?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Eg og kjærasten min vil prøve å få prostaraorgasme. Korleis får ein til det? Har du tips? Frå gut(18) og gut(22)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

Prostatakjertelen kan stimuleres ved å føre en finger, penis eller div. sexleketøy, inn i endetarm.

Fører du en finger ett par cm inn i endetarm (husk glidemiddel), vil du kjenne kjertelen som en avgrenset "pute" noen cm inne i endetarmen, ut mot magen.

Det vil variere fra person til person hvordan en vil ha denne stimuleringen, noen liker det forsiktig, andre litt hardere.

En kan forøke å gjøre en "kom hit bevegelse med finger" på seg selv, eller at partner gjør det. Eventuelt så vil også ett analt samleie med penis, stimulere prostata.

Om en klarer å oppnå en orgasme når prostata stimuleres, vil mange beskrive den som ekstra intens i forhold til annen orgasme. De fleste må stimulere penis i tillegg til prostata for å få orgasme. Noen gutter liker dette, andre ikke.

Veggene i endetarmen er veldig skjøre og det skal lite til før det oppstår rifter som kan føre til små blødninger. Når en skal stimulere prostata analt er det viktig å ha kortklipte negler som ikke er skarpe. Det er også viktig å tilføre fuktighet enten gjennom spytt eller glidemiddel når en fører noe opp i endetarm. Dette fordi endetarm ikke produserer noe naturlig fukt/glidemiddel som feks en skjede gjør.

Å bruke tid er også viktig slik at musklene rundt endetarmen får anledning til å slappe av. Gjør det vondt bør en ta en avbryte eller eventuelt ta en pause før en fortsetter igjen.

Håper svaret mitt var til hjelp for deg og lykke til!

Vennlig hilsen Sexologisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spørsmål og svar
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spørsmål og svar