Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor ser jeg stor ut selv om jeg veier så lite?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei eg er en gut på 14 år.48kg 167 cm høy.Jeg ser veldig stor ut i forhold til vekten min.Jeg trener jo i ganskehøy intensitivitet hver dag i 60+min.Men jeg ser fortsatt ikke ut som en atlet eller normal ut. Vekten liker eg men jeg syntes at jeg ser for stor ut.Det er ikke noe med selvbilde at eg syntes jeg ser stor ut men det er sant.Har fått kommentarer osv og sett det på videoer. Kan det være at jeg tettbygd?Jeg veier mindre enn de fleste! F.eks en kamerat av meg er ca 164 cm høy 53 kg.Han ser mindre ut enn meg men veier mer og er noen cm under meg!Noen venner tror jeg veier60kg!Når jeg veier 48! Hvorfor?Har ikke en veldig slank mage. men når jeg strammer får jeg en liten six pack der men når eg ikke strammer er det fett som stikker ut og jeg ser ganske stor ut.Magen stikker ikke veldig mye ut men litt.Kostholdet mitt e bra.Spiser aldri godteri untatt litt på lørdag.Overspiser ikke.Aldri noe usunt i uka. Mange turer i helgene. Så hva er det med kroppen min i forhold til andre? Søvn?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Fasongen vi har på kroppen er forskjellig fra person, og to personer kan se veldig forskjellig ut selv om de veier det samme. Les mer om det her. Så sammenligne seg med andre er egentlig ikke noe vits. Utfra din vekt og høyde er det absolutt ingen grunn til at du skal føle deg tykk, og hvis du får kommentarer om det må du rett og slett prøve å ikke bry deg om det. 

Du er fysisk aktiv, og trolig i god form. Og det er mye viktigere enn akkurat hvor godt sixpacken synes. Å ha tydelig sixpack eller se "atletisk ut er har faktisk ikke alltid sammenheng med hvor god form man er i. 

Det du må jobbe med er faktisk å godta kroppen din som den er, og sette pris på den som den er. I løpet av de neste årene vil den nok forandre seg mye (som en del av puberteten), og det kan godt hende at du vil se mer "atletisk" ut om noen år, ettersom man ikke har like stor evne til muskelvekst før puberteten. 

Det er tydelig at du tenker mye på dette med kropp og utseende, og jeg tenker at det kan være fint for deg å snakke med noen om det, for eksempel helsesøster eler foreldrene dine. I denne artikkelen kan du også få noen tips til øvelser for å endre litt på dette fokuset.

Les gjerne også artiklene under.

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer

"Fit", "ripped", eller markert - men ikke nødvendigvis sunn

Markerte muskler og sixpack er ikke synonymt med god helse. Her kan du lese hvorfor.

Les mer

Tips for bedre selvfølelse og passe god selvtillit?

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Selvtillit er tro på det vi gjør og det vi får til. Selvfølelse er verdien man ser i seg selv, det å kjenne at man er glad i seg selv. Selvfølelse er også å stole på sine egne følelser og tåle å ta feil.

Her er noen enkle tips til hvordan du kan få bedre selvfølelse og passe god selvtillit.

Les mer

Gener og trening

Gener og trening (colourbox.com)

Alle kan få gode resultater av trening, men hvordan resultatene blir for akkurat deg i forhold til utseende, muskelstørrelse, utholdenhet og prestasjon, henger også i stor grad sammen med genene eller arvestoffet du har med deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett