Hopp til hovedinnholdet

Hadde ubeskyttet sex for litt over en uke siden og for 5 dager siden. Han kom mest sannsynlig ikke inni meg. Nå føler jeg at jeg tisser veldig mye og er øm i brystene. Kan jeg være gravid? Når burde jeg ta en gravitest?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg hadde sex for litt over en uke siden, og så hadde jeg det igjen for 5 dager siden. Jeg føler at jeg tisser veldig mye, og jeg er øm i brystene. Vi hadde ubeskyttet sex men han kom nesten ikke i det hele tatt da vi skulle hoppe av i svingen. Vi var veldig forsiktige, og han mener at han ikke kunne kjenne at det kom noe mens vi hadde sex. Er det noen muligheter for at jeg kan være gravid da? Og i så fall, når burde jeg ta graviditetstesten?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Ubeskyttet sex kan alltid medføre graviditet siden det sekretet som kommer før selve utløsningen kan inneholde sædceller. Dog er faren vesentlig mindre enn om han kom inni deg. Det er størst fare for graviditet om man har ubeskyttet sex rundt eggløsningen som er ca. 14 dager før første mensdag.

Det er ikke vanlig at det kommer symptomer på graviditet så fort som etter en uke, men ikke umulig. Gravitester skal man kunne stole på svaret av fra 14 dager etter evt. graviditetstart. I og med at graviditet er en mulighet vil jeg anbefale å få tatt en gravitest. Er gravitesten negativ vil jeg anbefale å skaffe sikker prevensjon for å unngå usikkerhet som dette.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Europamestere i ubeskyttet sex

Ubrukt kondom på senga (colourbox.com)

Nordmenn er europamestere i ubeskyttet sex. Derfor får flere og flere seksuelt overførbare infeksjoner som klamydia og hiv.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om konfirmasjon?

Når starter konfirmasjonstiden?