Hopp til hovedinnholdet

Det svei når penis skulle inn, kan det være mulig bivirkning av Canesten jeg har tatt mot soppinfeksjon?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Hadde nylig soppinfeksjon, men den er heldigvis over nå. Brukte canesten slik at den skulle gå over, smører med kremen fortsatt i og med at jeg fikk beskjed om det. Når jeg skulle ha sex i dag kjente jeg at det svei når han skulle ta inn penisen. Da orket jeg rett og slett ikke i og med at det var ukomfortabelt. Hva skal jeg gjøre? Vet dere hva det kan være? Mulige bivirkninger av canesten?

 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Når du har en soppinfeksjon, vil slimhinnen i skjeden bli sår og mer sart. Selv om du har tatt en kur, så kan det ta en tid før slimhinnen har leget seg helt igjen. Du skriver også at du fremdeles smører, så det betyr sannsynligvis at det er mindre enn en uke siden du brukte vagitorene (man bør smøre en uke etter selve kuren), og du er fremdeles i helbredelsesfasen.

Så svaret blir vel at det ikke er en direkte bivirkning av Canesten, men at slimhinnene dine ikke er helt friske ennå.

Det beste du kan gjøre, er å la det gå noe lengre tid før du forsøker samleie. Hvor lenge vil variere, men kanskje la det gå minst en uke etter du er ferdig med smøringen. Det viktigste er at du må kjenne at det føles ok igjen i skjeden. At kløe, utflod, svie osv. er helt borte, og at det føles bra igjen. Bruk gjerne glidekrem den første eller de første gangene igjen for å skåne slimhinnen mer mot friksjon.

Om plagene ikke gir seg, kan det være lurt med en ny undersøkelse, og for eksempel ta en test for kjønnssykdommer for å være sikker på at det ikke er noe sånt som har gitt deg soppinfeksjonen. 

Lykke til!

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse