Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt sex med kondom, nå er mensen forsinket - kan jeg være gravid?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har hatt sex med kjæresten min. Vi pleier å ha det inni mellom når vi får tid. Nå har det gått 6 dager over ventet mensen.. og jeg pleier alltod å ha regelmessig mens. jeg er veldig veldig redd for å være gravid! Vi har brukt kondom hver gang og vi pleier alltid å sjekke om det er hull i den, og det har det ikke vært. Kan det være en sjangse at jeg er gravid? Hva skal jeg gjøre? Tenker på dette hele tiden og er veldig redd og frustrert. Kan det være noen andre grunner til at jeg ikke har fått mensen enda? Sist gang jeg hadde mensen så hadde jeg det i 11 dager, kan det ha noe med det å gjøre? Tusentakk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for ditt spørsmål! Hvis dere har brukt kondom hele tiden under samleie og ikke hatt uhell med kondomet er faren svært liten for graviditet. Brukt riktig er kondom et godt og sikkert prevensjonsmiddel. 

Mensen kan bli forsinket på grunn av stress, reiser, hard trening, vekttap og lignende. Blir mensen uregelmessig over tid kan det også skyldes forstyrrelser i hormoner

Hvis mensen fortsatt ikke har kommet eller du får symptomer på graviditet kan du ta en graviditetstest for sikkerhets skyld. Hvis du tar kontakt med helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom kan du få hjelp til å ta en test og råd med tanke på prevensjon videre. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet