Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bør jeg trene for å nå målene mine?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 15, som veier 90 + -. Har trent nå en stund, Mandag - Lørdag. Jeg har trent mest styrke, med en kompis som jeg får mye hjelp av. I det siste har jeg tatt trening og kosthold mer seriøst, og tyngre treninger. Nå vil jeg ned i fettprosent, for at jeg kan se "bedre" ut. Mer veltrent kropp, men hva er best? Burde jeg gå ned i vekt, også fettprosent eller går fettprosenten ned med vekten. Jeg løper/jogger etter hver trening, og jeg ser litt framgang. Jeg føler at jeg har for mye fett, hvordan kan jeg fjerne det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du har kommet skikkelig i gang med trening og et sunt kosthold. Det får man resultater av, slik som du allerede har merket.

Du skriver at du ønsker å gå ned i fettprosent for å se bedre ut. Jeg tenker at du nå gjør mye riktig for kroppen din, og ved å trene styrke og andre ting, øker kroppens forbrenning. Man kan dessverre ikke bestemme om man vil forbrenne fett eller andre ting, for kroppes metabolisme er sammensatt. Men ved å trene variert og spise sunt som du gjør, vil de aller fleste merke at de går ned i fettprosent og får mer muskler. Hvor tydelige muskler man får er forskjellig fra person til person, og er blant annet genetisk betinget. Men det som er fint med å komme inn i gode vaner for trening og kosthold, er at man får en sunn og sterk kropp som man har det bra i. Så jeg anbefaler deg å fokusere på det fremfor hvor høy/lav fettprosenten er. 

Slik du beskriver treningen din, tenker jeg at du gjør mye riktig. Og du vil nok etterhvert se de resultater du ønsker. I denne artikkelen kan du lese mer om det å ha tydelige muskler, og hva som ligger bak. Kanskje får du noen nyttige tips.

 

 Hilsen fysioterapeuten
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Tips til å spise riktig

Venner som spiser sammen (colourbox.com)

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

Les mer

Tren og ha det gøy!

Jente jogger (colourbox.com)

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

Les mer

Gener og trening

Gener og trening (colourbox.com)

Alle kan få gode resultater av trening, men hvordan resultatene blir for akkurat deg i forhold til utseende, muskelstørrelse, utholdenhet og prestasjon, henger også i stor grad sammen med genene eller arvestoffet du har med deg.

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett