Hopp til hovedinnholdet

Den 27.09 har enda ikke mensen dukket opp, hva skjer? 

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei, er ei jente på 17 som trenger hjelp. var ventet mensen rundt den 17.september men har ikke dukket opp, den har brukt å vært regelmessig, så er bekymret, hjelp. den 18. var jeg sammen med en gutt, vi lå i samme seng, han var naken jeg hadde på meg truse pga kanskje mensen, han fingret meg men ikke noe mere enn det skjedde. nå den 27.09 har enda ikke mensen dukket opp, hva skjer? jeg kan ikke være gravid vell? isåfall tør jeg ikke å si det til mamma og har ikke peiling på hva jeg skal gjøre. bli gravid og ta abort som 17 åring, vet ikke hva jeg skal gjøre!! er kjempe bekymret. om jeg kjøper en test og den er positiv hva gjør jeg da hvis jeg ikke vil si det til foreldrene mine for da vet jeg ikke selv en gang hvordan jeg ble gravid. vil isåfall ta abort på den enkleste måten og raskeste. eneste grunnen til at den kunne stoppet opp er fordi jeg er stresset pga skole, løpte bakkeintervaller den dagen jeg egt skulle få mensen. hvor lenge bør jeg vente før jeg skal kjøpe en test? HJELP !

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
En graviditets test er vanligvis sikker tre uker etter et ubeskyttet samleie. 
Hvis man er stresset, trener mye og hardt, slik som bakkeløp er, og kanskje ikke får i seg nok mat, kan menstruasjonen bli forsinket. Det å vente på mensen kan i seg selv medføre stress, slik at den ikke kommer. 
Teoretisk sett, hvis gutten fingret inne i skjeden, og han hadde helt fersk sæd på fingrene, kan sædceller svømme oppover og inn i livmoren. Men i og med at du skulle hatt menstruasjon denne dagen, var du ikke i nærheten av eggløsningen. 
For å få dette avklart, slik at du slipper å stresse med det, kan du snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Da kan du også få tatt en graviditets test for å utelukke graviditet. Det kan være at når du har tatt denne bestemmelsen, at du slapper så mye av, at menstruasjonen kommer. 
Slapp av, spis nok mat, hvil deg. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet