Hopp til hovedinnholdet

mageplager

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg har tidligere slitt med alvorlig anoreksi og brukte en del avføringsmidler på den tiden. Nå, noen år senere, sliter jeg mye med forstoppelse og luftplager. Jeg spiser regelmessig og sunt, og er aktiv, men er overvektig. Min fysiske helse er i god stand bortsett fra magen som har vært sånn i flere år. Hva kan jeg gjøre for at magen skal bli bedre? Jeg bæsjer bare 1-2 ganger i uken..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du skriver at du har avføring 1-2 ganger i uken og det kan forklare mageplager med oppblåst mage, ubehag og mye luft. Det kan tenkes at dette skyldes langvarig spiseforstyrrelse og misbruk av avføringsmidler. Når det er sagt så er det andre ting som kan gi forstoppelse slik som for lite eller for mye fiberrik mat, tørket frukt, at man drikker for lite vann, at man er for inaktiv, at man har matvare allergi/intoleranse m.m. Du kan gjerne snakke med en lege om dette som  kan undersøke deg slik at man er sikker på at det ikke ligger noen somatisk årsak bak dette.

Jeg legger også ved en link til NHI.no med en liste som det er viktig å følge for å komme regelmessig på do og for å unngå treg avføring: Du finner denne HER.

Lykke til!

Vennlig hilsen legen.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Veien fra spiseforstyrrelser til å bli frisk

slanking

Oda ønsket å være sunn. Hun ville være best på å være sunn og ha kontroll over maten og kroppen. Nå er hun 23 år, og har hatt spiseforstyrrelser siden hun var 15. Her forteller Oda om hvordan hun ble frisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse