Hopp til hovedinnholdet

Er jeg homo fordi jeg likte litt å suge han?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei gutt på 15 her! Liksom det er jo lutt kult å henge med eldre, jo Og de som er russ da... vi er ikke så mye med de for de er jo ganske mye eldre en oss! Men jeg har snakka litt med en da! Også spiste vi kebab også spurte jeg han hvordan han var så tæn? han da han tok sol og siden det er 18 årsgrense, spurte han om jeg ville joine. og jeg sa ja. Han er veldig kjekk, men jeg er ikke homo og jeg tenkte ikke at det var fordi han var keen på meg! Vi dro til solairumet og kledde av oss til boksern, han kommenterte at jeg hadde deilig kropp, jeg syntes det var litt kleint men reagerte ingen ting! Han hadde også digg kropp og STORE muskler. Da vi solte oss begynte han først å ta på magemusklene mine, jeg tok bort handen hans. Men han fortsatte. jeg sa stopp men han fortsatte! Han begynte å kline med meg og tok hodet midt ned mot tissen hans. Og presset meg inntil boksern hans! Så sugde jeg han! Jeg er bare redd han har sagt det til noen! Og er jeg homo fordi jeg likte det litt? eller?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Aller først er det svært viktig at du vet at det er du selv som bestemmer hva du skal gjøre og ikke gjøre av seksuelle ting!
Det neste er at det denne gutten gjorde, ikke er lov. Du er under 16 år og gutten er over 18 år i og med at han kom inn på solsenteret. Han presset deg til seksualitet selv om du sa nei. Tvang er straffbart. Press og tvang krenker en persons rett til å bestemme hva som skal skje. Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk. Sex bør være en positiv opplevelse for dem som er involvert. Hvis en ikke er klar for det, eller føler seg presset, kan det være en vond følelsesmessig opplevelse.
Hvis du har behov for å snakke med noen om det som skjedde, kan du snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. 
Du kan også ringe Alarmtelefonen, de vil hjelpe deg hvis du har behov for å snakke med noen. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene åpne hele tiden.
Enkelte seksuelt overførbare infeksjoner kan smitte ved oralsex. Det mest vanlige å bli smittet med er Herpes, men også gonore og visse andre kan utgjøre en risiko. Herpes utbrudd rundt munnen kan smitte til kjønnsorganet. Snakk med helsesøster eller lege på helsestasjon for ungdom.
Det er vanskelig å vite om han har sagt det til noen. Hvis han har det, og du forstår det, må du kanskje si i fra til han at han brøt loven? Det er den som er eldst sitt ansvar at ikke noe seksuelt skjer med en som er yngre enn 16 år!
Nei, du er ikke homo fordi du likte det. Det er endel ungdommer som utforsker og har sex med personer av samme kjønn. Men man må være jevnbyrdige i alder og modenhet og at begge vil det man gjør.
Hvis man klarer å skille mellom hvem man forelsker seg i og hvem eller hva man tenner seksuelt på, kan det være til hjelp.
Man kan bli seksuelt tent på en av samme kjønn, og også kjenne seksuell tiltrekning til en av motsatt kjønn. Noen ønsker da å definere seg som homofil eller bifil. Andre ønsker ikke å plassere seg i noen kategori i det hele tatt.
Mange fantaserer om seksualitet med personer av samme kjønn og onanerer til fantasier av samme kjønn, men blir ikke forelsket i personer av samme kjønn. Man kan se på det som seksuell tenning. Mange tenner på seg selv, sin egen maskulinitet og kjønnet sitt.
Hvis en ønsker å være sammen med personen, være nær, få oppmerksomhet og bli sett, at man blir varm og får gode følelser, er man kanskje forelsket. Å bli forelsket i personer av samme kjønn er kanskje kriteriet på om man er homofil eller bifil.
Det er ikke sikkert at man en gang for alle kan definere seg selv. Man kan forandre seg, forandre hvilke kjønn man forelsker seg i og seksuell tiltrekning kan også forandre seg.
Uansett er det bare du selv som kan bestemme hvilken definisjon du føler deg mest hjemme i. Ta deg god tid på å finne ut av hva som kjennes riktig for deg. Bli kjent med kroppen og kjønnet ditt. Da vil du bli tryggere på deg selv. Etterhvert som du også blir kjent med andre mennesker, kanskje blir forelsket eller opplever andre gode følelser, vil du bli tryggere på hvem du er, hvilke seksuell identitet du har. Dette kan du også snakke med helsesøster om, hvis du vil.
Du er viktigst i verden for deg selv! 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

18-års aldersgrense på solarium

Solarium

Solarium øker risikoen for føflekkreft, særlig når man begynner å bruke det tidlig og hvis man tar solarium ofte. Det er 18-års aldersgrense for bruk av solarium i Norge.

Les mer

- Jeg ble pressa til sex

Jente med hettegenser (colourbox.com)

Jeg ble med på en seksuell aktivitet for å tilfredsstille en annens behov, men jeg hadde ikke lyst, og det var press. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep