Hopp til hovedinnholdet

Jeg er bekymret for en god venninne av meg. Hun trener mye friidrett,  noe vi begge har gått på lenge. Hun har lenge vært opptatt av hvor mye kalorier det er i maten hun spiser. Synes det er blir ekstremt når hun skal se hvor mange kalorier det er i en yoghurt. Hun spiser heller ikke mye på skolen. Snakker mye negativt om sin egen kropp, som at hun er feit, men hun er bare sterk og ganske tynn. Jeg har prøvd å si at hun er helt nydelig og at hun ikke må si sånt om seg selv, men vet ikke hvordan jeg skal reagere.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er litt bekymret for en god venninne av meg. Hun trener mye friidrett, både styrke, teknisk og løping, noe vi begge har gått på lenge. Jeg har inntrykket at hun lenge har vært opptatt av hvor mye kalorier det er i maten hun spiser og sånt. Det kan jo være en bra ting når man er opptatt av idrett, men synes det blir litt ekstremt når hun skal se hvor mange kalorier det er i en yoghurt jeg gav henne. Hun spiser heller ikke mye på skolen. I tillegg snakker hun mye negativt om sin egen kropp. Hun sier ting som at hun er feit og bryr seg om fettet bestemte steder på kroppen, men hun er bare sterk og egentlig ganske tynn, hun er veldig langt fra overvektig. Jeg har prøvd å si at hun er helt nydelig og at hun ikke må si sånt om seg selv, men vet ikke hvordan jeg skal reagere.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Din veninne  er heldig som har en  som deg, som bryr seg. Hva med å snakke med helsesøster på skolen om din bekymring. Du kan snakke med helsesøster alene  først. Fortell veninnen din at du er så bekymret at du har kontaktet helsesøster på skolen. Så kan dere sammen oppsøke helsesøster og se om dere kan finne ut hvorfor hun er så opptatt av det hun spiser. Det her er et problem som du ikke skal ta ansvar for alene. 
Ta og en titt å artiklene jeg har lagt med, se om det er noe nyttig for deg.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du en god venn

To venninner på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Jente ser seg i speilet (www.colourbox.com)

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse