Hopp til hovedinnholdet

Kan et lite dult i magen frembringe en spontanabort?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 1 mnd på vei i svangerskapet og jeg klarte å slå meg selv forsiktig i magen men ikke med vilje. Tror du det kan ha skjedd noe farlig? At det har endt med spontanabort?

 

Svar
Hei

At du selv har dultet bort i magen din uten spesiell kraft vil ikke ha noe betydning for svangerskapet videre.

En spontanabort skyldes som regel at det i utgangspunktet har skjedd tilfeldige genetiske feil som hindrer fosteret i å utvikle seg og vokse. 10-30 % av alle erkjente svangerskap ender i spontanabort, men de aller fleste kvinner vil ikke ha problemer med å bli gravide på nytt og får et friskt bran. Lykke til.

Vennlig hilsen jordmor

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet