Hopp til hovedinnholdet

Jeg har mistanker om at jeg har fått en soppinfeksjon.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har mistanker om at jeg har fått en soppinfeksjon. Jeg har brukt dursjhudet med vannsprut for å få orgasme nesten hver gang jeg dursjer. Så det er mest sannsynlig grunnen. Alle symptomene stemmer. Jeg tenker å kanskje ta behandling mot det. Jeg har ikke så lyst til å gå til lege om det, så jeg tenker å få tak i reseptfri krem eller stikkpiller. Men så lurer jeg på om det er farlig å behandle seg imot det hvis man ikke har det? Hva jeg eventuelt bør være ops på? Og hva den eventuelle kremen eller stikkpillen heter?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Jeg anbefaler at du snakker med lege, og at du ikke starter behandling uten at du vet hva det er. Du kan snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. 
i Felleskatalogens pasientutgave står det at førstegangsinfeksjon skal alltid diagnostiseres av lege før oppstart. Man kan reagere på innholdsstoffene. Hvis man tar noen andre medikamenter må man alltid snakke med lege. 
I stedet for å bruke dusjhodet når du onanerer, kan du øve deg i å bruke en finger/fingre. Husk på tisse etter orgasmen. Da skylles eventuelle bakterier ut av urinrøret, og du unngår urinveisinfeksjon.
Snakk med lege.

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse