Hopp til hovedinnholdet

E veit ikke kor lenge men jeg har drevet på å hatt kløe i halsen og nysing til jeg får hauverk lenge nå.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Da e egentlig først nu i dag e legger merke det da. E veit ikke kor lenge men jeg har drevet på å hatt kløe i halsen og nysing til jeg får hauverk lenge nå. Og da e nu da går opp at jeg har holdt på sånn lenge. Og jeg sliter med migrene fra før og ska ha nysing som frømkallanes e ufattelig irriterende. Er har ingen allergi og vinter e her snart så e har lita trua på at da e pollen og sånt. Nettet sier da her er symptomer på allergier. Men jeg vet jeg ikke har. Ingen i familien har. Så hva annet kan da være? Blir å ta kontakt med legen snart når jeg har råd. Men bare håpet jeg kunne få svar hær først

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente

Takk for henvendelsen og så må jeg få beklage for at du har måttet vente ei stund på å få svar. Vi her i ung.no sitter og svarer på spørsmål over internettet og får hverken stilt deg oppfølgingsspørsmål eller undersøkt deg, vi kan heller ikke sette endelig diagnose eller sette i gang behandling, men ut fra det du skriver her kan jeg komme med noen betraktninger. Det er som du sier at kløe i halsen og nysing ofte er symptomer som assosieres med allergiske symptomer så sant man ikke har en pågående virusinfeksjon med kanskje også symptomer fra øvrige luftveier, ører, kanskje også mage. En virusinfekjson kan også gi slike plager og vare en god stund. Du sier du ikke er allergisk, men har du kontrollert deg for dette hos en lege før? Har du andre symptomer på allergi? Hudutslett? Rennene øyne? Annen luftveisirritasjon enn kløe i halsen? Det er korrekt at det ikke er pollensesong nå og lite trolig er det det, men det finnes mye annet vi mennesker kan reagere på. Kjemikalier som kosmetikk, parfyme, vaskemidler, inneklima i huset vi bor i eller oppholder oss mye i kan påvirke: Tepper/matter, støv, fukt, sigarettrøyk, oppvarming og husdyr er eksempler. Hvis det foregår oppussing i noen av husrommene du oppholder deg i i løpet av en dag kan dette også være kilder til irritasjon. Som du skjønner trengs en samtale og videre undersøkelser for å komme til bunns i hva dette kan være. Jeg vil råde deg til å tenke grundig gjennom hva som har endret seg rundt deg den siste tiden og ta med deg dette til legen din for samtale. Ikke fortvil, legen er der for å hjelpe deg. Lykke til!

Vennligst hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse