Hopp til hovedinnholdet

Jeg har slitt med anoreksi, nå har jeg begynt å overspise og orker ikke mer.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har slitt med anoreksi. Nå har det gått over til at jeg har begynnt å overspise. Jeg går rundt og er sulten 24/7. Legger meg sulten og våkner sulten hver dag. Jeg er så lei av dette. Blir ikke tatt på alvor lenge siden jeg ikke er undervektig lenger. Får tanker om å avslutte live mitt. Ta selvmord og bli ferdig med dettan. For smerten er altfor STOR! Og jeg klarer seriøst ikke å bære på dette lenger. Nå orker jeg ikke mer

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no.

Du virker veldig fortvilet og redd, og jeg blir bekymret for deg! Jeg forstår godt at du blir lei og får det ekstra vanskelig når du nå opplever å tape kontroll over spisingen og også kjenner at de rundt deg ikke tar deg på alvor.

Det er så viktig at du holder ut, ikke gir opp og søker hjelp! Du skal ikke være alene om å ha det så vondt som nå. Du må snakke med foreldrene dine og be om støtte, forståelse og hjelp. Fortell dem at du har begynt å overspise, at du føler deg så lei av å ha det sånn som nå og at du har tanker om ikke å orke mer. Du kan også oppsøke helsesøster på skolen din og fortelle om situasjonen din, eller gå innom Helsestasjon for ungdom i kommunen din. De er der for deg og vil hjelpe! 

Kanskje du fortsatt går til BUP? Da er det veldig viktig at du forteller om sultfølelsen din og om tankene om ikke å leve lengre. Det er ikke unormalt å få en sultfølelse etter en lengre periode med undervekt. Mange synes dette er veldig skummelt og lurer på om det kommer til å fortsette i det uendelige. Som regel balanseres sult og metthetsfølelsen av seg selv, men det er viktig å få noen gode samtaler rundt hva som skjer i kroppen og få støtte for de vanskene du kjenner på.

Jeg har lagt ved noen artikler, som jeg tror kan være fint for deg å lese.

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Anoreksi, bulimi og overspisingslidelse

vekt (colourbox.com)

En person som har en spiseforstyrrelse, vil være overopptatt av mat og plages med konstante tanker om mat, spising, kropp og vekt. Andre sider av livet blir overskygget når svært mye tid og ressurser brukes på handlinger knyttet til mat og spising.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker (colourbox.com)

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

Les mer

Behandling av spiseforstyrrelser

Hender knyttet sammen med målebånd (www.colourbox.com)

Kan man bli frisk av spiseforstyrrelse? Når bør man ta kontakt? Hvordan kan man bli frisk og hvem kan hjelpe deg? Denne artikkelen gir deg svar.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Film om hva du kan gjøre ved depresjon og vanskelige tanker

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold