Hopp til hovedinnholdet

Jeg har sendt nudes på snap til en gutt. Nå angrer jeg. Hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har et problem.. Jeg har et langtdistanseforhold med en gutt som er ett år eldre. Vi har nå vært sammen i over 1/2 år. Vi har hatt sex, og begge er to litt kåte personer. Avstanden har ført til dirtysnappimg, som igjen har ført til nudes (har sendt litt ofte). Nå er jeg veldig stressa. Bildene blir jo ikke fjernet for godt, og jeg vet det kan ødelegge resten av livet mitt om noen av det kommer ut. Og jeg vet ukke hva jeg skal gjøre. Har snakket med typen og sagt at jeg ikke er komfortabel med å sende mere, noe han respekterer fullt og helt. Hjelp meg. Jente 15

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du sier ikke noe om hvorvidt han lagrer snappene fra deg, eller ikke.

Så lenge det ikke er blitt tatt skjermbilde av snappene, blitt tatt bilde av mobilskjermen, eller blitt brukt en tredjeparts Snapchat-app for å lagre dem i stillhet, så skal det veldig mye til å hente ut sendte snapper som ikke lenger kan sees i appen. I mange tilfeller vil det ikke engang la seg gjøre i det hele tatt.

Det er fint at han respekterer ønsket ditt om å ikke sende flere nakenbilder. Om du ikke tror at han selv aktivt kan ha gått inn for å lagre dem bak ryggen din, så har du nok ingenting å frykte.

Jeg vil også anbefale deg å snakke med ham om dette neste gang dere treffes, sånn at han får vite nøyaktig hvorfor dette bekymrer deg, og hva han kan gjøre (eller ikke gjøre) for at dere skal kunne ha et godt og tillitsfullt forhold.

Dersom han har lagret bildene på telefonen sin, bør du be han om å slette bildene fra telefonen sin. Du har kanskje noen bilder av han også? I så fall må det samme gjelde for deg.

Siden han hadde forståelse for at du ikke vil sende flere bilder, så skjønner han kanskje at dette er et viktig tema for deg. Forhåpentligvis kan dere finne ut av dette.

Dersom han har lagret bilder, og nekter å slette bildene av deg, så kan du kanskje vurdere å blande inn foreldrene deres i dette. For at gutten skal skjønne hvor viktig det er for deg. Eventuelt kan du si at du vil gå til politiet med dette, for det kan faktisk være ulovlig å være i besittelse av bilder som seksualiserer barn (under 18 år).

Hilsen juristen i samarbeid med slettmeg.no og ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer

Føler du press om å sende nakenbilder?

Lettkledd på snapchat (colourbox.com)

Å sende nudes kan føles spennende og ganske uskyldig. Kanskje søker du oppmerksomhet og har lyst til å gjøre en annen interessert? Det er likevel lurt å være klar over konsekvensene dette kan ha for deg.

Av Julie, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

Gutt med bukse og boxershorts på knærne (colourbox.com)

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex