Hopp til hovedinnholdet

Squirting. Hva er det?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg øver på squrting. Jeg har fått til noe to ganger, men vet ikke om dette er squirying eller om jeg rett og slett tisser. Den første gangen stimulerte jeg gpunktet med kom hit bevegelser til jeg følte jeg måtte tisse. Jeg har hørt at man må presse og knipe for å få det til, slik man jeg jeg når jeg får klitorisorgasmer. Da jeg presset sprutet det, men det føltes som jeg tisset og jeg hadde ingen orgasmefølelse utenom "må tisse-følelsen" før jeg sprutet. Den andre gangen onanerte jeg meg fram til jeg nesten fikk en klitorisorgasme. Deretter presset jeg to fingre hardt opp og ned over gpunkt. Jeg fikk tissefølelsen og spruten kom. Jeg fikk fortsatt ingen orgasmefølelse. Jeg lurer veldig på hva dette er. Det var ganske klart i fargen, store mengder, lukter litt tiss. Etter spruten (kom etter 2 min med gpunkt stimulering) gjorde jeg ferdig klitorgasmen, og da var denne sterkere enn den pleier. Kroppen min rykket og bøyde seg. Er dette sprutorgasme og hva kan jeg øve på for å få det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål.

Som du kanskje vet så får gutter sædutløsning. Jenter har ikke den samme mekanismen, men det finnes kvinner som kan det man gjerne kaller å squirte (som er det engelske uttrykket) eller sprute. Dette kan også kalles kvinnelig ejakulasjon. Noen gjør dette ofte, noen bare av og til, men mange opplever det aldri.

Det finnes ulike forklaringer på hva squirting er. Noen mener det er urin fra urinblæra, mens andre mener at det er en væske fra noen kjertler omkring urinrøret som tilsvarer guttens prostatakjertel. Kjertlene danner en tynn klar væske som tømmer seg i urinrøret ved sterke orgasmer. På grunn av plasseringen kan det lukte svakt av urin, men det er ikke det. Væsken kommer ut rett før, under eller etter orgasmen. Den kan komme som en liten stråle eller sive ut. Dette er ikke noe som er viljestyrt - det betyr at det skjer helt av seg selv uten at en kan stoppe det. Det betyr også at det kan være vanskelig å trene seg opp til å kunne squirte.


Håper svaret mitt var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen Sexologisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene