Hopp til hovedinnholdet
Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei. Jeg hadde sex uten prevensjon med kjæresten min for 2 uker siden, og nå har jeg veldig ømme brystvorter. De er ikke hovne eller lignende, men gjør ganske vondt. Redd jeg er gravid? Hjelp meg!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Bare det å ha ømme brystvorter, trenger ikke å bety at du er gravid. -Men samleie uten prevensjon, vil jo alltid gi en mulighet for å bli gravid, så det er naturlig å tenke litt på det. Hvis du ikke får mensen når du skal, så bør du ta en graviditetstest.

-Hvis du ikke er gravid nå, så vil jeg anbefale deg å alltid bruke trygg prevensjon videre, så du slipper en slik bekymring.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Abort? Hvem kan hjelpe deg?

Innen utgangen av 12 svangerskapsuke har du selv rett til å bestemme om du vil ta abort. Er du under 16 år gjelder spesielle regler. Les også hvordan man utfører en abort.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om stat og kommune?

Hva er navnet på den norske nasjonalforsamlingen?