Hopp til hovedinnholdet

Jeg har små hvite prikker under penis hodet.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har små hvite prikker under penis hodet og lurer på om deg er noe som heter spicula glandis. Jeg lurte også på om det er normalt og ha gjennomsiktig sæd og også lite sæd når man runker?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 14 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Det du bekriver høres ut som talgkjertler, eller spicula glandis. Det er normalt, og er noe alle gutter har i større eller mindre grad. Hos noen er de veldig markerte eller hovne, hos andre er de knapt synlige. I puberteten hovner talgkjertlene ofte opp og blir godt synlige. Dette skyldes påvirkning fra kjønnshormonene, som det er høy konsentrasjon av i denne perioden av livet.

Talgkjertler er nesten som kviser som kan sitte tett i tett, spesielt rundt kanten av penishodet. De produserer talg. Noen ganger kan de bli irriterte og betente, store og vonde, men de gir sjelden problemer hvis man lar dem være i fred.

Dette er det ikke noe å gjøre med, men de vil bli mindre og nesten forsvinne av seg selv etter en tid. De er ikke farlige og ingen kjønnssykdom. De smitter ikke.

Det høres ut som du har en helt normal sædutløsning. Utløsningen kan være hvit, gul, grå eller blank. Noen har tykk væske, andre tynn. Mengden kan også variere fra gang til gang.
Du kan gå inn her å lese om sæd, og du får mer informasjon om gutters kropp, utvikling og seksualitet på Maskulinus.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i dusken (colourbox.com)

En gang mellom 11 og 15 år starter puberteten for gutter. Men det er store forskjeller. Og hva skjer når? Det varierer også fra gutt til gutt, men det er en rekkefølge på det som er ganske forutsigbar.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for guttene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for guttene