Hopp til hovedinnholdet

Smerter i magen etter fylla

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en 16 år gammel gutt som var på fest siste helg på lørdag. Jeg har ikke drukket mye før men denne gangen ble det nok til at jeg ble «full» jeg drakk fire smirnof ice, noen shots og punsh med alkohol. Nå er d mandag og jeg har ikke vørt helt i toppform. Jeg har en del vont i magen og har vært kvalm. Magesmærtene mine kommer fra ganske langt nede i magen og kjennes nest ut som at d er musklene det er vont i. Jeg kjenner det eksta når jeg strammer magemusklene eller hoster. Jeg lurer på om dette kan være noe som er farlig og om jeg burde søke hjelp. Jeg har ikke hatt feber bare vært i litt dårlig form.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du trenger ikke å bekymre deg for at du har tatt varig skade av dette. Alkohol er skadelig for kroppen og indre organer først og fremst under selve rusen og ved bruk over tid.

Men det er ikke uvanlig å føle seg i  dårlig form en dag eller to etter å ha vært full. Magesmerter oppstår fordi alkohol er sterkt for magen og slimhinnene i  magesekken og tarmene blir irriterte, slik at man for eksempel får svie og luft i magen, eller føler seg kvalm. Smerter i magemusklene er ikke en vanlig bivirkning av alkohol. Kan det være at du brukte magemusklene mye når du er full, og er støl?

Om du ikke føler deg bedre om noen dager så er det noe annet enn alkoholinntaket som gjør at du er dårlig,  da kan du bestille tid hos lege. 


Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol