Hopp til hovedinnholdet

Jeg er jente på13år fra Somalia med en kjæreste fra det somaliske miljøet han er 15år. Problemet er at foreldrene våres ikke aksepterer sex før ekteskapet, så vi må ha det uten at de veit om det og jeg kan ikke bli gravid. Vi ville begge ha sex, men derfor turte jeg ikke. Så det var faktisk han som foreslo at jeg gikk til helsestasjonen for ungdom for å få resept p-piller

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er jente på13år fra Somalia med en kjæreste fra det somaliske miljøet han er 15år. Problemet er at foreldrene våres ikke aksepterer sex før ekteskapet, så vi må ha det uten at de veit om det og jeg kan ikke bli gravid. Vi ville begge ha sex, men derfor turte jeg ikke. Så det var faktisk han som foreslo at jeg gikk til helsestasjonen for ungdom for å få resept p-piller. På pakken står det mot sterke menssmerter i tilfelle mamma skal oppdage, det tror jeg ikke jeg har lagt dem innerlomma skolesekken og der snoker hun ikke. Jeg ble anbefalt ta brett uten pause, siden det er sikrest. I går så passet det å ha sex og jeg ville gjerne prøve en gang før 8.ende dagen. Så vi hadde sex for første gang i vårt liv og det var faktisk deilig. Etter mitt ønske brukte han ikke kondom. For jeg har hørt sex uten kondom er mye deiligere. Men jeg svelget Norlevo like før sex. Han trakk seg likevel ut når det gikk for han. Men er usikker på om noe kan ha havnet i vagina? Hva er fare graviditet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Så fint at du skriver til oss i ung.no om dette!
Det er flott at dere har snakket om prevensjon og at du har startet med p-piller så du kan unngå å bli gravid.  Nå har dere hatt sex og hadde en fin opplevelse, ut fra det du skriver. Du skriver at dere hadde sex før det hadde gått 8 dager etter at du startet med p-pillene og at du tok Nødprevensjon før dere hadde sex. Da skal du kunne føle deg trygg på at du ikke blir gravid.

Selv om han trakk seg ut før han hadde utløsning, kan det komme noen dråper sæd som vanligvis er mer enn nok for at du skal kunne bli gravid om du ikke bruker prevensjon, men ut fra det du skriver her, skulle dere være på den sikre siden.

Jeg legger ved en artikkel du kan ha nytte av å lese. Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon